Raymond van Barneveld

Raymond van Barneveld, wie kent hem niet? De bijnaam van deze professionele darter is Barney. Hij begon met spelen in 1984. In eerste instantie speelde Raymond voor de BDO. Dit deed hij van 1984-2006. Sinds 2006 is hij lid van de PDC. In de jaren dat van Barneveld actief is heeft hij enorm veel prijzen gewonnen. Hij is vijfvoudig wereldkampioen. Bij de PDC slechts één keer, maar bij de BPO maar liefst vier keer. Raymond van Berneveld is de enige die een wereldtitel heeft gewonnen bij zowel de WDF, PDC en BDO. Een unieke prestatie dus!

raymond-van-barneveld-aan-het-darten

Van postbode naar professioneel darter

Van Barneveld was in eerste instantie postbezorger. De populariteit van darten is in Nederland enorm toegenomen. Dit komt mede door de successen die van Barneveld heeft weten te behalen. Hij wist maar liefst vier keer de World Ch’ship te winnen. De World Masters en World Darts Trophy won hij twee keer. Verder won hij 4 keer de finale van de Zuiderduin Masters en drie keer de finale van de Int. Darts League. De net genoemde overwinningen behaalde hij in de tijd dat hij verbonden was aan de BDO. Ook wedden op darten is in Nederland door Van Barneveld groot geworden.

Beste prestaties op PDC-hoofdtoernooien

Ook bij de PDC heeft Barney verschillende keren in de finale gestaan. Niet alleen gestaan overigens, hij heeft ook verschillende toernooien op zijn naam geschreven. Zo won hij in 2012 de Grand Slam. In 2007 ging hij met de overwinning naar huis op het World Ch’ship toernooi. De World Cup en UK Open won hij maar liefst twee keer. Naast deze overwinningen heeft Barney meegedaan aan tal van andere toernooien. Sommige daarvan zijn wat minder bekend, zoals de Denmark Open en Canadian Open bijvoorbeeld. Maar ook op die toernooien heeft hij succes geboekt! Al met al heeft Barney prachtige prestaties geleverd. Het zijn prestaties waar menig darter jaloers op kan zijn!