Peter Wright

De Schotse darter Peter Wright werd geboren op 10 maart 1970 en groeide uit tot één van de beste darters aller tijden. De darter kent de bijnaam ‘Snakebite’. Peter Wright boekte in 2020 zijn grootste succes door de finale op het WK Darts (PDC) te winnen. Dankzij die prestatie steeg de Schot naar de tweede plaats op de wereldranglijst. Wright staat bekend om zijn kleurrijke outfits en zijn hanenkam. Daarnaast scoort Wright opvallend veel 180’s en blijft hij constant qua niveau.

peterwright

Embassy in 1995

In 1995 maakte Peter Wright zijn debuut binnen het professionele darts. De geboren Schot deed in dat jaar mee aan de Embassy. In de eerste ronde werd de darter direct uitgeschakeld door Richie Burnett, dit bleek geen schande aangezien zijn opponent het toernooi ook daadwerkelijk won. In 2009 wist Wright steeds vaker een resultaat neer te zetten en diverse kwartfinales te bereiken. In 2013 won Wright in de kwartfinale van de UK Open van Adrian Lewis en versloeg hij al eerder in het toernooi Stephen Bunting. In de halve finale moest Peter Wright zijn meerdere erkennen in Phil Taylor.

Major-finale in 2014

Wright bleek steeds beter te gaan gooien en werd tijdens de PDC World Darts Championship 2014 gezien als een gevaarlijke outsider. De darter maakte de verwachtingen waar en bereikte zijn eerste major-finale. Op 1 januari 2014 moest Peter Wright de finale spelen tegen Michael van Gerwen. De Nederlander won met 7-4 in sets. Drie jaar later won de Schotse darter zijn eerste grote eindtoernooi (PDC) door de UK Open op zijn naam te schrijven.

PDC World Darts Championship 2020

Peter Wright wist voor een enorme stunt te zorgen door op 1 januari 2020 de PDC World Darts Championship 2020 te winnen. De dartspeler wist in de finale te winnen van zijn eeuwige rivaal Michael van Gerwen. De Nederlander kwam er niet aan te pas en de Schot won met 7-3 in sets.