PDC Dartbond

De PDC Dartbond is ook bekend onder de Engelstalige naam Professional Darts Corporation. Deze dartorganisatie werd in januari 1992 opgericht door een aantal spelers. 16 bekende darters, waaronder Jocky Wilson, Eric Bristow en Bob Anderson besloten de PDC op te richten. Er werken momenteel zo’n 30 mensen bij de organisatie. Het aantal leden ligt op iets meer dan 200.

Bekende Nederlandse en Belgische leden

Raymond van Barneveld is al sinds 2006 lid van de PDC. In 2007 kwamen er maar liefst 3 Nederlandse leden bij, Michael van Gerwen, Vincent van der Voort en Jelle Klaasen. Christian Kist en Benito van de Pas werden in 2014 lid. Naast Nederlandse darters zijn er ook een aantal Belgische leden die bekend zijn. Kim Huybrechts is sinds 2011 lid, Ronny Huybrechts sinds 2012 en Dimitri van den Bergh sinds 2014.

William Hill World Championship

De PDC Dartbond organiseert verschillende toernooien. Zo wordt jaarlijks het William Hill World Championship gehouden. Dit toernooi start aan het eind van het jaar en eindigt begin januari. Het William Hill World Championship is het bekendste en grootste toernooi. Daarnaast is het voor de darters ook het meest interessante toernooi op financieel gebied. Er is geen ander toernooi waarbij het prijzengeld zo hoog is namelijk. Winnen is vrij lastig als je het op moet nemen tegen Phil Taylor. Hij kwam maar liefst 17 keer in de finale terecht. 14 keer won hij de finale. Een lastige tegenstander dus! Toch is het anderen ook gelukt om de finale te winnen. Onder andere Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld hebben het William Hill World Championship ook een keer gewonnen.

Coral UK Open

Een ander toernooi is het Coral UK Open toernooi. Dit 3-daagse toernooi werd van 2003 tot 2013 gehouden in Bolton. Sinds 2014 worden de wedstrijden gespeeld in Butlins. Daarnaast is ook de speelmaand veranderd. Het toernooi werd eerst gehouden in juni namelijk. Sinds 2014 vindt het plaats in maart. Er doen jaarlijks meer dan 165 spelers mee aan het Coral UK Open toernooi.

Andere toernooien

Naast de net genoemde toernooien worden er regelmatig andere georganiseerd. Andere bekende namen zijn het BetVictor World Matchplay, PartyPoker.com World Grand Prix, Betway Premier League Darts, Singha Beer Grand Slam of Darts, Cash Converters Players Championship Final, Unibet European Championship, The Masters, Betfair World Cup of Darts, PDC World Youth Championship en Champions League of Darts.