Michael van Gerwen

Michael van Gerwen is sinds 2002 actief als professioneel darter. Van 2003–2007 kwam hij uit voor de BPO. In 2007 maakte hij de overstap naar de PDC. Michael van Gerwen wordt momenteel gezien als de beste darter ter wereld. In 2014 leverde hij een topprestatie. Hij werd nummer één tijdens het PDC World Darts Championship toernooi. Dat is natuurlijk al heel bijzonder, maar nog bijzonderder is dat hij dat als jongste speler ooit deed. Mede dankzij deze overwinning kreeg hij het voor elkaar op eerste te worden op de wereldranglijst.

michael van gerwen

Hoe het begon

Van Gerwen was 13 toen hij begon met darten. Dit deed hij in zijn vrije tijd, samen met vrienden. Tot 2006 bleef het bij darten in een café, puur voor de lol. Vanaf 2006 werd het serieus, toen nam hij deel aan de Topic International Darts League, in Nijmegen. Na de eerste ronde eindigde hij als tweede in de poule. Hij nam het in de tweede ronde op tegen Martin Adams en won de partij. Hij was daardoor de jongste winnaar ooit in het toernooi.

Gewonnen toernooien

Van Gerwen heeft een aantal mooie prestaties op zijn naam staan. Zo won hij in 2015 en 2016 het The Masters toernooi. In dezelfde jaren won hij ook het UK Open toernooi. In 2014 was hij de beste tijdens het World Ch’ship toernooi. In hetzelfde jaar won hij ook de World Cup. Naast de net genoemde toernooien heeft van Gerwen heel wat andere toernooien en competities op zijn naam geschreven. Inmiddels is hij zeker bij veel grote wedkantoren een van de favorieten, omdat er bij het wedden op darten regelmatig op hem wordt ingezet als de winnaar.

Toekomst

Michael van Gerwen is een darter waar we nog veel van gaan horen. Als we kijken naar de afgelopen jaren, de huidige notering en de professionaliteit waarmee hij speelt, dan kan het haast niet anders dan dat van Gerwen nog heel wat prijzen in de wacht gaat slepen. Mighty Mike is zijn bijnaam. Machtig is hij zeker, dat blijkt wel uit de notering op de wereldranglijst!