BDO Dartbond

De British Darts Organisation werd opgericht in 1973, een stuk eerder dan de PDC Dartbond dus. De bedoeling van de BPO is het organiseren van grote dartstoernooien. Zo wordt jaarlijks het World Professional Darts Championship en World Masters georganiseerd. In 1992 ontstond er een conflict tussen de bond en enkele darters. Enkele leden stapten op en bedachten een eigen bond op te richten. Deze bond is bekend onder de naam PDC.

op-darten-wedden

Bekende Nederlandse en Belgische leden

De British Darts Organisation kent een groot aantal leden. Daarvan zijn er ook heel wat met de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Zo is Remco van Eijden van 2004 tot 2008 lid geweest. Daarna is hij er tegen tussenuit geweest. In 2010 werd hij weer lid. Karin Krappen is al een hele tijd lid van de club, sinds 2002. In 2012 kwamen Jeroen Geerdink en Aileen de Graaf er als lid bij. Andere bekende leden zijn Michel van der Horst, Gino Vos en Geert De Vos. Raymond van Barneveld is natuurlijk een hele bekende darter, maar hij is niet meer lid van de BPO. Hij is wel lid geweest, van 1984 tot 2006, een hele tijd dus.

Lakeside World Professional Championship

Het grootste toernooi dat door de BDO wordt georganiseerd is het Lakeside World Professional Championship. Dit toernooi wordt jaarlijks gehouden en kent altijd een deelname van een groot aantal spelers. De persoon met de meeste overwinningen op zijn naam is Eric Bristow. Hij heeft maar liefst 5 keer gewonnen. Maar ook onze eigen Raymond van Barneveld doet het goed. Hij heeft het toernooi 4 keer gewonnen. Bij het damestoernooi is er één die echt topprestaties heeft geleverd, Trina Gulliver MBE heeft maar liefst 10 keer gewonnen.

World Masters

Het langslopende toernooi van de BDO is de World Masters. Dit toernooit wordt al sinds 1974 georganiseerd. Sinds 2002 is de locatie waar het toernooi gehouden wordt gewijzigd. Vanaf toen werd Bridlington als speellocatie aangewezen. Qua winnaars is het heel divers. Er zijn maar weinig spelers die het toernooi meerdere keren wisten te winnen. Eric Bristow is de absolute winnaar, hij heeft 5 overwinningen op zijn naam geschreven. Maar ook Bob Anderson en Martin Adams presteren goed. Deze darters wonnen het toernooi 3 keer. Als we kijken naar Nederlandse darters, dan verschijnt Raymond van Barneveld in de top 10 met winnaars. Hij won het World Masters toernooi 2 keer.

Andere toernooien

Naast de net genoemde toernooien zijn er nog een aantal andere, kleinere toernooien. Misschien heb je weleens gehoord van de BDO World Trophy en Finder Darts Masters. Deze toernooien worden nog steeds georganiseerd. Toernooien die gestopt zijn, zijn de Topic International Darts League en Bavaria World Darts Trophy.